söndag 15 november 2015

Var och besiktade bilen i fredags och hade räknat med ett blankt papper men så blev det inte. Det visade sig att det var fel färg på blinkersen bak. Glaset framför blinkerslampan är ofärgat (genomskinligt) medan skälva lampan är målad med en orange färg. Nu börjar tydligen färgen på att försvinna så från lampan så den blinkar med ett klart sken i stället för orange. Bilen blev alltså inte godkänd men jag behöver inte göra något återbesök, det räcker med att jag byter lamporna. Skönt att slippa åka dit igen och så spar jag 250 Kr.
Trodde jag var klar med den lilla jordfräsen men det visade sig att den läkte olja vid axlarna till knivarna så det blev till att riva isär den. Får göra en resa till stan efter helgen och se om jag får tag på nya packboxar till den. Snöslungan verkar i alla fall fungera som den ska men har av naturliga skäl inte kunnat prova den på riktigt så att säga för det finns fortfarande ingen snö.
Har klagat på att det värkar dött i skogen vid mina promenader med hunden men förra veckan såg jag en hare ett rådjur och en älgko, troligen en årskalv. Dock inte alla på samma dag. Men småfåglar ser jag nästan inga alls fast jag vet att det måste finnas en hel del av dom. Det märker man när man börjar mata dom för då kommer det massor av dom. Den fågel jag saknar vid fågelbordet är domherren, ser den nästan aldrig mitt i vintern däremot kan jag se några fram på vårkanten. Tror aldrig att jag har sett en domherre på sommaren heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar